27 Tem 2012

19 Aylık Bebek Gelişimi

Evet farkındayım kuşum 20 aylık oldu.Bu her zamanki gibi gecikmiş ve hatta unutulmuş bir yazidir.20.ay gelişimini Pazartesi doktor kontrolünden sonra yazılacaktı.Stop!

*Kusun bu ay neler yaptığını tam hatirlamamaktayim.

*Birden ona kadar sayıyor.Diger öğrendiği sayıları unuttu.Sadece 1 ve 4 u gösteriyor.

*Tum renkleri biliyor.Ama soyleyebildikleri hala mavi- mor- gri gri.

*Tuvalete cok hevesli.Bir kaç kere cis yapma denemesinde bulundu.Haber verdigi kakaya gelince kıymadı.Erteledik bakalım tuvalet egitimini.

*Parklarda bahçelerde hep kendi haline oynama eğiliminde.Bu cocuk asosyal düşünceleri ise beynimde.İlla kendi kendine taşlarla oynayacak.Kaymak,sallanmak yok.Tas atmada tutmaca.

*Erkekleri sevmeye dişileri ise terslemeye başladı yavrucuk.

*Gami (kalem) en sevdiği oyuncak haline geldi.Hic yapmaz derdim misafir olduğumuz evin (üstelik duvar kağıdı ile kaplı )duvarlarını uç renk pastel boya ile calışma bile yaptı.

*Kumu sevmeyen cocuk tatilde birden kum hastası oldu.Denizi de seviyor ama plajda oynayan cocukları görünce -guma guma diye bağırıyor.

*Ancak yayla yeşilliğinde büyüyen siyah zeytinimin Çimen sevmediği doğrudur.Cimene basmaz,dokunmaz,oturmaz!

*Fiillere geçtik bu ay.Gel,al,git,in,galk....

*Dil gelişimi iyice ilerledi.Soylemedigi şey yok gibi.Ozellikle isimler bayılıyor.Dudan,cim,nunay.iren,minar,fa'ma,adüdüy....

*Simdilik bu kadar.Pazartesi randevudan sonra görüşürüz...

Tatil mı Dediniz?

Evet çilekes ailemiz 1Temmuzdan beri tatilde.Once Safranbolu ya gidildi.Daha dün üzerinde evcilik oynadığımız Ebrunun düğünü için.Bora hayatı boyunca bir daha böyle kalabalık görmez sanırım.Ama üzmedi oğlum beni alıştı hemencecik.Donusten iki gün sonra Mersin'e tatile gidildi.Bir daha gider miyim?Tovbe.Tam da aaa ne iyi Bora uyum sağladı derken Bora ishal oldu.Sebepsiz üstelik.

Uç gundur yine hastanelerdeyiz.Ankaraliyiz tamamda doğru hastaneyi ,doğru doktoru bulmak zor buralarda.Alev hanımın hastanesinin olmaması kötü bu anlamda.yarin son test belli olacak ve 4gun sonra ilaç tedavisine başlayacağız sanırım.

İyiki rota virüs aşısını yaptırmışiz diyorum kendimce.İshalde ateş yoksa ve kusmuyorsa ayrıca su içmeyi ve beslenmeyi reddetmiyorsa fazla endişelenmeye gerek yokmuş.İlac kullanmadan 3-5 gün içerisinde gecermiş.Tabi yine doktor kontrolünde olması gerekir.

Daha bir ayımız var.Simdiden evimi kendi hayatımı özledim.Kalsan kalınmıyor,dursan durulmuyor.Bizim yaşantımız bu iste blog.İki ay orda burda kal.Hem özlediğin hayatı yasamaya çalış.hem Bora ya alıştığı düzeni devam ettirmeye çalış,hem başka düzenlere uymaya çalış.....Çalış çalış çabala.Yaz tatilini evimde geçirebileceğim bir yer istiyorum bakanım!Cok mü 10 yıldan sonra?Yetmedi mı dagları asmaya çalıştığımız?

19 Tem 2012

Dış

Safranbolu turunun sonunda,tatilin ve Ramazan'ın başındayiz.Evet biliyorum blogumu ihmal ettim.Ne yapayım hayat sehirde daha hızlı.Ailecek uyumm sağlama surecindeyiz.Uzun lafın kısası zaman bulmayan anne yeni adım.Tatilin özetini sonra gececeğim ama acilen duyurmam lazım.Bora'nin yeni dısı çıktı.Ustelik yine azi.Oldu 10.Siralayacak olursak 4 tane üst,3 tane alt,1 tane sol uszt azı,1tane sol alt azı ve şimdide sag üst azı.Uzun zamandır eser yoktu dıştan.Ben yine yarik damak kabusuna kapılmıştım.Bekleyip göreceğiz.

5 Tem 2012

?

  İçimde bir sıkıntı,ruhum daralmanın da ötesinde.Kimseyi tanıdım dememeli insan.Tanınmıyor olmuyor.Yeri gelir herşey , yeri gelir hiç oluverirsin.İşte hiç omayı sindiremiyor gönül.Bilmem şimdi bunları neden yazıyorum?Dertleşmek istedim blog.Her insan yalnızdır aslında ve en inandığım:Asıl mesafe beyinler arasında.
  Annelik tatmin ediyor beni.Oğlum seviyor çünkü eminim.Yada o da ihtiyaçtandır.Çıkarlar üzerine kurulan bu danışıklı dövüşte anne olmayı seviyorum.ve yine istiyorum.