24 Ara 2011

Borkus 1 Yaşında

  Ne de çabuk geçti desemde zor geçti bilirim benim için.Ya ben çok abarttım yada sorundu gerçekten oğlumun yaşadıkları.Şükür ki artık bir yaşında ve darısı diğer yaşlarının başına.Mutlu,sağlıklı ve hayırlı bir ömrün olsun oğlum...
  Gelelim artık neleri yapıp neleri yapamadıklarına.
  *Nihayet ilk dişini daha yeni çıkardın.Üç gün ateşin oldu ama seni huzursuz etmeyen.Sonra bir sivilce başgösterdi üst damağından.Daha bugün farkkettim artık sivilcen yerini dişe bırakmış.Bugün 24 Aralık ve artık dişin var.
  *Yedense yeni farkettin emeklemen gerektiğini tembel uşak.Yeni yeni emeklemeye başladın.Ama sadece 2 hamle.Sonra hooop popo yere.Yürümeyi ilerlettin ama kendi başına daha dengeli yürüyorsun.Örneğin koridoru tek başına tamamlayabiliyorsun.Birde şu yatarken oturmayı ve otururken kalkmayı öğrenebilsen :)
  *Evet yaşınla beraber süte başladık.Ama süt seni kabız yaptı.Hergün yapıyorsun ama neredeyse taş gibi;ağlayarak ve zorlanarak.Hatta geçen popon kanadı.Alev hanım sütü 500 ml geçmeyecek şekilde inek sütüne geçmemizi önerdi.Pastörize sütler pekte faydalı değilmiş açıkcası.Belki daha ağlı oluşu seni biraz rahatlatır.Bu arada hala yoğurt yemiyorsun.
  Kabız olan bebeklere;muz,yoğurt,tarhana çorbası,pirinç gibi şeyler verilmemesi gerekiyormuş.Bende seni daha çok sebze ağırlıklı besliyorum ama nafile.
  *Birçok şeyi anlıyor ve yapıyorsun artık.Göz ,burun,saç,kulak,bacak,ayak,göbek,ağız,diş,el,meme hepsini biliyor gösteriyorsun.
  Kedi,köpek,inek,kuzu,tavuk,kurbağa,kuş sevdiğin ve tanıyıp gösterdiğin hayvanlar.
 *Oyuncaklarla hiç aran yok.Hele son aldığım bowling setiyle hiç oynamadın.İşin derdin yürümek,kitaplıktaki kitaplarla ve yazıcıyla oynamak,kalemle karalama yapmak.Bir kağıt parçası seni bir saat oyalayabiliyor.
  *Baya bir oynaksın doğrusu.Her müzikte eller çırpılıyor,bilekler bükülüyor ve popo bir öne bir arkaya sallanıyor.Fatma da başını sallıyor b arada.İkinizi seyretmeye bayılıyoruz.
  *Anne,baba,dede,mama,attı,meme kelimeleri dilinde.Birde nasıl yazılır bilmiyorum ama dıgıl digıl diyip dolanıyorsun.
  *Taklit yeteneğin süper.Herşeyi anında tekrar edebiliyorsun tabi işine gelirse.
  *Biberona aşıksın sen.O senin hayat kaynağın anladım.Onunla yatıyor onunla kalkıyorsun.Bir emziğe alıştıramadın gitti seni.biberon emzik gibi ağzında.
  *Yemeklerde zorlanıyoruz artık.Keyifle ve iştahla yemiyorsun.Ama biz çay içerken keklerden ve biskivülerden aşırmak çok eğlenceli senin için.Bir dolma içi yemen için kırk dakika oyaladım seni geçen gün ama gene bitiremedin.Ama ertesi gün ablanda iki tane yemişsin küstüm doğrusu.
  *Uykuyu bir ara gündüzleri teke düşürmüştün ama faciaydı benim için.Şimdi sabah 10:30-12:00 öğlen 16:00-17:30 uykudasın.Akşamlarıda 21:30-22:00 uyku saatin.Sabahları ise 07:00-08:00 arası uyanıyorsun.Gece ise iki kere süte kalkıyorsun.Biberon istemek için tekrar ağlıyorsun sonra.Şu biberon nasıl bıraktıracağız sana,artık dişin de çıkıyor?
  *1 yaş aşılarını oldun ve çok ağladın bu sefer.Artık büyüdün ve canın daha tatlı.Ateşin çıkmadı neyseki.
  *İnanılmaz temkinlisin.Dönerken yürürken oynarken.Korkuyorsun sanki planlıyorsun ya düşersem diye.Hiçte düşürmedik seni ama bu tedirginlik sanırım seni tembelleştiren.Koltuklardan tutup kalkmaya yeni cesaret ettin.
  *Doğum günün çok güzeldi.Baban ve abinle çok heyecanlıydık.Davetlimiz çoktu ve çok eğlendik.Sende eğlendin.
   *Bugünlerde inatlaşmaya,isteklerini yaptırmaya gayret ediyorsun.Bunun içinde ağlama silahını keşfetmişsin.En kızdığım kendini arkaya atıyorsun.Hayır kelimesini pek önemsemiyorsun.Baban çok gülüyor yaramazlık yapacakken yüzümüze sırıtıyorsun sonra yapıyorsun yapacağını.(fırının camını kırmak ilk hedefin)Sen ne kadar sinirlernsende biz seni sakinleştirip dikkatini dağıtıyoruz.Dediğini yapmak yok Bora efendi.
  *Bugün ilk kez kar yağışını seyrettin.Çok eğlenceli geldi sana.Pencereden karların düşüşünü izledik usulca.
  *Baban her hafta Ankaraya gidiyor.Seni buralardan kurtarabilmek için.Bu ikimizi etkiliyor ama denememiz lazımdı oğlum belki son çare.
  *Kitapları çok seviyorsun.Oyuncaklardan daha çok vakit geçiriyorsun.Ancak bu aralar bizim sorduklarımızı göstermiyorsun.Sen soruyorsun biz öğreniyoruz artık.

   Hep aynı şeyi söylüyorum.Yazmak hoşuma gidiyor ama seni anlatmıyor sanki.Öyle büyüksünki benim için harflere sığdıramıyorum seni.Babanla hep aynı şeyi söylüyoruz.Sen yokken biz ne yapıyormuşuz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder