13 Şub 2012

Borakuş 14 Aylık

   Siyah zeytinim büyüdü büyüdü tam 14 aylık oldu.Olalı da çok oldu üztelik ama tembel annesinin aklına yazmak geç geldi.Çok yenilikler var Bora'nın hayatında.Hasta oldu,Ankara'ya gitti , saçını kestirdi , yeni  oyuncaklar ve kitaplar aldı , yürüme ve emekleme işini abarttı , ilk kez düştü , biberonu bırakmaya başladı , yemek yeme ihtiyacını azalttı...Hep kızıyorum kendime günlük yazıver diye.Olmuyor işte nedense fırsat olmuyor.
  Evet kuş artık 14 aylık.Tatil olmadan önce öksürük başlamıştı.Fazla önemsemeden ıhlamur , ayva yaprağı ve elma kabuğu karışımımı içirmeye başladım.Fakat 19 şubatta gittiğimiz şehrimizde hava değişikliği de eklenerek bronşite çevirdi.Kontrolümüz olması sebebiyle soluğu Alev hanımın yanında aldık.Kısaca doktor kontrolümüz şöyle :
  *Boy :71 cm kilo : 1530 kg normal.
  *1o gün yer 10 gün yemez ; normal.Israr yok , tabakla peşinden koşmaca yok.Hatta artık akşam yemeklerini kendisi yiyecek , mama sandalyesinin masası kalkacak ,masamıza yanaşacak , döke saça yiyecek.
  *Kabızlık ve ishal durumları barsak düzensizliği normal.Bora zun süredir kabızlık yaşıyordu .Açıkcası hergün ama sert ve zor yapıyordu.Hatta poposundan kan bile geldiği oluyordu.Bu yüzden pastörize sütten hakiki inek sütüne geçtik ve şükür düzeldi.
  *Organlarını tanımaya ve göstermeye başlar.Bora hepsini biliyor ve sorunca gösteriyor.
  *En az 4 kelime söyler.Bora lamba,anne,baba,dede,nene,mama,Serkan,gel kelimelerini sık kullanıyor.
  *Sesli ve tek puzzle içeren kitaplara geçilebilir.Biz artık hikayelere bile geçtik.Kitap kurduna yetişemiyoruz.
  *Artık gece beslenmelerini ve biberonu bırakmalıyız.Bora genelde biberonla uyuyor ve yatıyor.Damak kasları henüz zayıf olduğundan orta kulak iltihabı riski çok fazla.Bunun için biberonu tamamen hayatımızdan çıkarmalıyız.Gece sütünü ise kahvaltı ve akşam yatmadan vereceğiz.
  *Hergün mutlaka ceviz yemeli.Ancak tavuğa dikkat etmeli.Çok fazla hormon içerdiğinden.İçeriğinde soya bulunan ürünlere dikkat etmek gerek.
  *Evde alınması gereken güvenlik önlemleri var.Çok uzun yazmaya üşendim şimdi.
  *Boranın yanında dedikodu yapmak ve Bora hakkında konuşmak yasak.Özellikle yemiyor demek yok.
  *Yalnız kalmaktan hoşlanmayacak ve bizi de sürekli yerde yanında isteyecek.Gerçekten öyle.
  *Yemek öğünlerimiz 3tü 4 olmalıymış.Çok yiyormuş gibi birde kuşluk vakti çıktı.
  *Oyuncaklara ilgi azalır.Tava tencere alakasız herşeyle daha çok vakit geçirir.Öyle yapıyor.
  *Herhangi bir vitamin falan yok.İyileşince çiçek aşıs yapılacak.
  *Sorumluluk kazanım dönemindeyiz.Tüm getir götür işleri Borayla yapılacak ve oyuncakları kendi yoplayacak.Bizimki yer silmeye bile başladı.
  *Anne bağımlısıymış ama benim oğlan babacı.Anlamadım gitti.Okuldan koşarak geliyorum.Beni itip baba diye bağrıyor.
  *Kalem sevdası için kum tahta iyi olabilir.

  Doktor notlarımız böyle.Aslında dahası var ama üşeniyorum işte.

  Bora gezisinde bol bol avmleri gezdi.Yürüyen merdivenlere bayıldı.Bütün mağazalara girip bütün vitrinleri yaladı.Anne oğul köyden indik şehre bütün hünerlerimizi gösterdik cümle aleme...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder