28 Nis 2012

Okul Sütü

  Artık ne yapacağımızı şaşırdık.Herşeyde öğrenci,öğrenci-veli.Dönüp öğretmen memnuniyetine kimse bakmaz ama müşteri her zaman velinimettir.
  Neyse pazartesi yani 30 Nisanda yeni bir uygulamayla 1den 8e tüm öğrencilere süt dağıtacağız.İçtiklerini kontrol edip,kutularını toplayıp tekrar geri dönüşüme göndereceğiz.Çünkü öğretmen az çalışıyor birde beslenme işine burnunu soksun.
  Şimdi benim kafamı kurcalayan bazı sorular var:

 
  -Neden çocukların hangi sütü ne zaman içeceğine biz karar veriyoruz?
  -Uzmanlar bangır bangır UHT sütlerin zararından bahsederken neden UHT süt?
  -Bunu da biz düşünürsek bu çocukların ailesi neden var?
  -Ücretsiz olduğunu duyan veli bu sütten muhallebi yapabilir mi?

   Hemen form dağıttık çocuklara.Veliler dolduracak.'Çocuğunuz süt içsin mi,içmesin mi?Alerjisi var mı,yok mu?Ben gelecek cevapları az çak biliyorum.Alerjisi olsa bile:
  -Hoca sen yaz yinede ,evde kardeşi var içiverir,ziyan olmasın!
 
  Bu kadar da değil ama bazen içimde kalması daha iyi oluyor sanırım.Ben ki bedava kitap dağıtılmasına bile karşıyım.Öğrenci velileri öyle bir haldeki:
  -Baba kalemim yok.
  -Git öğretmenin alsın!

  Gerçekten böyle.Ben harcadıklarımdan değil insanların tembelleştirildiğinden yanıyorum anlayana.Çocuğunun ne yiyip,ne içeceğini ebeveynler düşünsün artık.Sonra ortalık çocuk katili anne-babalarla doluyor.İnsanlara sorumluluk vermek yerine biz sorumluluklarını alıyoruz.

  Satırlarıma burada son verirkene,yurdumun kasaba ve köylerinde yaşayan halkın hepsinin ineği olduğunu,büyükşehirlerde yaşayanlarında parası olduğunu hatırlatır,bu işin gereksiz olduğunu dile getirmeyi bir borç bilirim.

4 yorum:

  1. Ben de bir öğretmen ve veli olarak çok ama çok teşekkür ederim. Ne güzel anlatmışsınız hislerimizi. Yüzde yüz katılıyorum. O sütler okullara haftalık gelecek. Bu sütler nerede, nasıl saklanacak. Neyse başa geleni çekiyoruz işte arkadaşım...

    YanıtlaSil
  2. Aynı şeyleri düşündüğümüze çok sevindim.Dediğiniz doğru haftalık gelecek.ne yapacağız bakalım:)

    YanıtlaSil
  3. annelerin iyi araştırması lazım bilinçlenmesi lazım
    uht uzun ömürlü (beleş) sütmü
    yoksa günlük taze sütmü
    aman aman ben kızımın kağıdına hayır istemiyorum yazdım
    kesinliklede istemem
    sütaşgünlük taze süt alırım ben paramla daha iyi
    kızımın canı sağlığı herşeyden önemli...

    YanıtlaSil
  4. Kesinlikle haklısınız.Ben doktorumuzun da önerisiyle tabi bulunduğumuz yerin de sayesinde inek sütü kullanıyoruz.Herkesin görüşü ayrı tabi..Size katılıyorum.

    YanıtlaSil