15 Ağu 2012

Sünnet

 Yavru kuş bugün sünnet oldu ahali.Evet 24 agustosa gün almıştık ama doktorumuz arayıp 14une gün verdiginde balıklama atladık dogrusu.İste sunnet güncemiz:

 Kontrolde Alev hanım darlıktan dolayı hemen sunnet olması gerektiğini söyledi.Erkek anneleri bilirler.Banyoda veya alt açmada pipiye masaj yapmak gerekir.Ben bunu ihmal etmiştim.Bu yüzden delik gelişmemiş ve 3aylik bebeğini kadarmış.Bizim de niyetimiz 2yasindan önce sünnet ettirmekti zaten.İsabet oldu.Uc seçenek sundu Alev hanım.Biz Fatih Akbiyik ta karar verdik.Kendisi cocuk cerrahi.Ama maalesef SSK cocuk hastanesinde.

  Alev hanım Fatih beyle görüşmemizi sağladı.Muayenede sünnet dısında fazla derinin olduğu başka bir yer tesbit etti Fatih bey.Canim sıkıldı tabi o an yine.Ama bunun sorun olmadıgı ve sünnetin iyilesme sürecini etkilemeyecegi rahatlatti.Uzun uzun anlattı bize doktorumuz.Neler olacağını ve neler yapacağımızı.Gun alıp vedalastik.Dune kadar.

  Dün sürpriz bir sekilde hastanede kan vermekle mesgulduk.Sagolsun doktorumuz cok ilgilendi bizimde.Vasat hastaneye rağmen hic sorun yasamadık.Gece 12 den itibaren oruç olacak Bora yine.Cunku Fatih bey bayıltmadan sunnet etmiyor.Bence de en dogrusu.Dua ettim ilk Boraya sıra gelsin,cok ac kalmasın diye.Sukur öyle oldu.

   Sabah 8:30 da başlayan operasyon 9:20 de bitti.Doktorumuzla görüştükten sonra odaya geçtik.Bora anestezinin etkisinden sarhoş gibiydi.Tabi sürekli ağlar vaziyette.Saat 10:20 de çıkışımız verildi ve eve geldik.Yolda uyuyan ve sakinlesen Bora 14:30 a kadar uyudu.Uyandiginda hala sersem gibiydi.Cisini yaparken ağladı.Doktoru aradık ve ağrı kesici verdik.Aksama da bomba gibiydi maşallah.Kakaya da zorlandı ama ağladı.Bibisi acıyormuş!

   Daha oncede söylemiştim.Sunnet derisi dısında başka bir operasyon daha geçirdi tosunum.Ondan endiselenmistim baya.Daha dogrusu sünnetin bile nasıl olacağını anlayamayan ben ameliyat gözüyle bakıp endişeleri büyüttüm icimde.Cok şükür hersey yolunda ve Bora gercekten cok güçlü bir cocuk.

  Sunnet sonrası ne bir kutu , ne de bir sunnet kilodu kullandık.Fatih bey sunnet sonrası iki bez kullanmıştı.Bizde aynen devam ettik.Alttaki bezin pidiye gelen kısmını delip etrafını bantlamis,Pipiyi  sardıktan sonra oradan geçirmiş.Sonra üzerine bir bez daha bağlamış.Yani çişi dış beze yapıyor.Boylece iç bezi sadece kaka için değiştiriyoruz.Bu yöntem gercekten harika.

  İki gün sonra sargıların düşmesi gerekiyor.Dusmezse ılık suya oturup biz çıkaracağız.Sonra bol krem ve tek beze geçeceğiz.10 gün sonra da kontrol var.

  Nacizane  fikrim sünnetin,cocuk cerrahi eşliğinde genel anestezi ile yapılmasidir.Her ne kadar stres olsam da,buna rağmen hersey cok rahat geçse de olması gereken bence 0-6 ay arası.Bebegin en rahat donemi sunnet için.Bora da nasib olmadı,ikinciye inşallah.Tabi babayı ikna edebilirsek :))

7 yorum:

  1. Çok çok geçmiş olsun, hayırlı olsun Bora Kuşumuza... Detaylı anlatmışsın, okurken endişelerini ben de hissettim resmen :( Bakalım bizim Bora kuşu ne zaman sünnet olacak?
    Bir an önce iyileşsin, koşsun oynasın inşallah anneciği :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederiz.Evet darısı size.hemen koşup oynuyorlar merak etme.en kısa zamanda da halledinnederim.sevgiler..

      Sil
  2. Canım allah dagmatligini da göstersin bence de çok iyi erken olması .kardesimden biliyorum hem utanmisti hem korkmustu.ve geç iyileşmisti..öptüm sizi ...

    YanıtlaSil
  3. Maasallah:) cok gecmis olsun:) atlatmissiniz ne guzel:) biz de istedik dogum sonrasinda ama sarilik oldu diye erteledik:)sonrada kaldi:) bakalim kismet ne zaman:)tebrik ederiz:)

    YanıtlaSil
  4. Geçmiş olsun.Bende iki erkek anası olarak okurken inanılmaz tedirgin oldum.Darısı tez zamanda bize inşallah.Seni takipteyim banada beklerim sevgiler

    YanıtlaSil