21 Eki 2012

Yarık Damak

  Yine gecikmiş bir yazıdır.Olay gerçekleşeli uzun zaman oldu.Bloğun kuruluş amacına uygun bir anı olduğunu düşünüyorum.
  Eşimin halasının arkadaşı.Yaklaşık 33 yaşında,evli ve iki çocuk annesi.Çocuğu okula başlamış ve okuması gecikmiş.Öğretmen anneyi sorumlu tutup'bu çocuk sizin konuşma  bozukluğunuzdan okuyamıyor,sesleri düzgün çıkarıp,yardımcı olamıyorsunuz'demiş.Kadıncağız çok üzülmüş ve o gün bu  kusurdan kurtulmaya karar vermiş.Kusur ne mi?Yarık damak.
  Şaşırmamak elde değil.33 yıl bir insan nasıl böyle yaşar.Başta ailesi ihmal etmiş,kendi ihmal etmiş bu ihmaller zincirine bir de eş eklenmiş.Yiyememiş,konuşamamış,içine kapanmış ve kendini soyutlamış tam 33 yıl.
  Halası bizi aradı yardımcı olur musunuz diye.Arayıp görüştük.Sonunda tedaviyi kabul etti ve Ankara'ya gitti.Hacettepe'ye Figen Hanım'a.Figen hanım da şaşırmış.İlk defa bu yaşta yarık damak hastası oluyormuş.
  Ameliyat başarılı geçmiş ve sağlığına kavuşmuş S. anne.Figen hanım izin istemiş hatta medyada olayı paylaşmak için.Sanırım kabul etmemiş.Bu hikaye de burda bitmiş.

  Normalde çok kızarım öğretmenlerin topu aileye atmasına ama sanırım bu olayda çok işe yaramış.Bir anne evladı için sağlığına kavuşmuş.Bir taşta iki kuş diye buna derim.Darısı şifa bekleyen herkese..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder