28 Haz 2011

BABE

  Hayret bir durumki son zamanlarda uyku diye ölen ben , bugün uyuyamıyorum.Fırsat bulmuşken biraz karalayayım dedim.Aklıma 40 günlükken Bora'yı yakalayan ve 4.ayında tekrar eden Atopik Egzama geldi.
  Bebeklerde öncelikle konak olarak beliren durumun yağ bezlerindeki çok yada az salgıdan ötürü meydana gelen durum.Enteresan olan Bora'nın yüzünde konaklar oluştu ve kulak arkasında sulu yara halini aldı.Bunları yaşadığında 40 günlüktü ve ben yine hastane yollarındaydım.Dotor geçici ancak tekrarlanabilir olduğunu söylemiş Semabed yüz kremiyle birlikte kortizon içeren ve sadece 3 gün kullanılabilecek bir krem önermişti.Gerçekten 2 gün kullandım ve yenidoğan egzamasını atlattık.
  4.ayında ise önce ayaklarında kızarıklık ve kurulukla , sonra dizinde ve en sonunda da neredeyse tüm göğsünde belirdi.Nemlendiriciler , yağlar ,jelsiz yıkamalar fayda etmedi.En sonunda doktorumuz BABE adında daha önce hiç adını bile duymadığım markanın pediatri grubunu önerdi.Tabi Bora'nın cildine uygun olanları.Bense bu güne kadar hep Sebamed kullanıyordum.Meğer cildini iyice kurutuyormuş.Sabun yerine banyo jeli kullanıyordum (sabunun iyice kurutacağını düşünerek )duş jelleri de zor durulanıyormuş.




  Babe nin kokusu ilginç geldi önce.Sonradan kokusu olmadığını anladım.Ama kortizonlu kremleri kullanmama gerek olmadan egzama geçti.Çok beğendim , bende cilt bakım ürünlerini aldım.Bu arada Bora 'nın kalan ürünlerini de ben kullanıyorum.Gerçekten duş jeli zor durulanıyor.

3 yorum:

  1. canım BORAKUŞUnu takip ediyorum yazdıklarından etkilenmemek, duygulanmamak mümkün değil. Ama sen güçlü bir annesin Emrah'ta güçlü bir baba bunları aşacağınıza küçük zeytininizin sağlığına kavuşacağına yürekten inanıyorum ve dua ediyorum. İmge'de de var vücut kuruluğu doğduğundan beri bende sebamed kullanıyorum.Bütün vücudu egzama gibi kuru kuru aklıma geldikçe yağ, losyon, krem sürüyorum, kullanmadığım ilaç kalmadı doktorların her dediğini yaptım faydasını görmedim. BABEyi ben daha önce kendim kullandım cilt bakım ürünlerini memenundum, ama bebek grubunu duymamaıştım. Bugün hemen alıcam eve giderken umarım bende memnun kalırım ne duyduysam yaptım çünkü inşallah bu son olur. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Biz de BİODERMAdan çok memnun kaldık atopik ciltler için. BABEi de kullanayım. Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Nevincim çok teşekkürler iyi dilek ve duaların için.Umarım Babeyi beğenirsin.
    Biodermayı hiç incelemedim doğrusu Ninacım.Lidyacık iyi olsunda..

    YanıtlaSil