27 Nis 2012

Bora 17 Aylık

  Yazılası çok şey var ama nereden başlamalı?Herşeyi yapıyor ,yiyor,içiyor,oynuyor,anlıyor...Yapıyor işte.Ama ileride şu ayda neler yapmış diye ayrıntı yazmam gerekiyor.Kesinlikle büyüdü,gerçekten büyüdü oğlum.

  *Bu ayın en öğrenileni renkler oldu.Mamiyle başladık maviye ulaştı.Sorulduğunda mavi , kırmızı , sarı ve yeşil olan herşeyi gösteriyor.Ama yıldızı mavi.






 *Yalnız oyun oynamaktan hoşlanmıyorsun artık.İlla başucunda seninle oynayacağız.Oyunlarımız gol ve araba sürmece!Arabalara ilgi çok arttı bu ay.Yatarak sürüyor birde üstelik.Ağır abi yormayacak kendini.

  Şunu anlatmalıyımki Bora ileride kepçe operatörü olabilir.Malum yollarda çalışma var.Her Ordu yada Fatsa turumuzda yollarda kaldığımız için kepçeleri seyrede seyrede özelliklerini öğrendi.Evde de taklidini yapıyor üstelik!

  *Hayvanlara hayranlık devam ediyor.Daha bilmediğin,taklidini yapmadığın yok.İnek,kuzu,kedi,köpek,maymun,at,yılan,kurt,kuş,horoz taklidini yaptıkların.Ama nerden baksan penguenden yengece kadar hepsini biliyorsun.



  *Boy ve kilonu bilmiyorum.Evde kendi yöntemlerimle (önce ben sonra seninle beraber tartılmaca ) ,11.350 kgsın.Boyunu bilmiyorum.

  *Gündüz uykusu 13:30 -15:00 arası,akşamları ise 22:00-22:30 arası uyuyorsun.Biberonu bırakmamızla beraber sabaha kadar deliksi uyku uyuyorsun.Tabi bazen su içmek için uyanmalarını ve bazende hırçınlıklarını saymazsak.

  *Korkuyu öğrendin artık.Zifiri karanlıklarda gezinen Bora lambayı açtırmadan çıkamaz oldu odadan.Büyüdüğünü buradan anladım bu ay.

  *Olumsuzluklar da başladı tabi.Söz dinlememeler , isteğini yerine getirtmek için ağlamalar , inatlaşmalar.İtaatsizlik başladı yani.Şunu yapma Bora diyorum,yapmıyorsun.Odadan çıkıyorum izliyorum gizlice.Bir bakıyorum bora işi bitiriyor.Mesela resim yaparken hep masay çizmeyi deniyorsun.Anlatıyoruz yapma diyoruz.Ayyyy diye diye boyuyorsun masayı.Bu ay yaramazlık belirtisi,şaşırma ünlemi:Ayyyyyy...

  *Şekillerin hepsini bilip gösteriyorsun artık.En sevdiğin ay.

  *Yemek işini abarttın bu aralar.Ağzım boş durmasın istiyorsun.Bebekliğin acısını çıkarmak bu olsa gerek!


  *Bu kadar titiz ama bu kadar da dağınık çocuk bir arada olamaz.Titizsin çünkü dışarıda düştüğünde yerden tutup kalkmıyor ellerini çırpma telaşına düşüyorsun.Dağınıksız çünkü sıra sıra arbalar,üst üste kuleler rahatsız ediyor seni.Düzenli dursun istemiyorsun.Dağınıktan vazgeçtim düzensiz diyorum.

  *Kakayı haber vermeye devam ediyorsun ama öyle gıcıksınki kaka gelince dikkatini dağıtan birşey olmayacak.Yoksa tutup bekletiyorsun sonrada zor yapıyorsun.

  *Çıplaklık takıntın kalmadı artık.Bir ara bacak açıp öpmeler almış başını gidiyordu.Sende giyinmek istemiyordun.Şimdi ise soyunmak rahatsız ediyor seni.

  *Son iki aydır Pınar Cam Şişe su alıyoruz sana.Şişelerde süt şişesi olduktan sonra çöpe gidiyor.Su konusunda içim rahat artık.Teşekkürler Pınar:)


  *Gezmeler tozmalar başladı.Ama çok akıllısın gerçekten.Hadi oğlum eve gidiyoruz diyorum hiç inatlaşmıyorsun.Dışarıda yaptıkların ise malum;patpat takip etmek,kedi kovalamak,horozla atışmak,arabaların lambalarını ellemek,eğer okulun bahçesinde çocuklar varsa onların peşinden koşturmak,ekmek yemek...



  *Gerçekten çok akıllı ve dikkatlisin.Senin hakkında konuştuğumuzu anlayıp ek yapıyorsun.Sana bir kere söylememiz yeterli oluyor.Hemen öğreniyorsun.Aslında bence tüm çocuklar böyle.Merak ediyorum şu bizim öğrencilerin aileleri ne yapıyor da bu çocuklar böyle oluyor.


  *Nene ve dede hayranlığına devam ediyorsun.Suzan teyzenin annesi anneanne demeyi öğretti.Şimdi tüm yaşlı kadınlar anneanne oldu.

  *Söylediğin kelimeler gittikçe çoğaldı.Artık derdini zorlanmadan anlatabiliyorsun.Daha doğrusu biz anlıyoruz.

  *Tv ile oynamaya başladın.Bazen açıp önünü oturuyorsun.Ama biz hala sana tv izletmiyoruz.Belki günde 15 dk.Şu Peppe çılgınlığı devam ediyor.Heryerde ,herşeyde Peppe.Neymiş efendim öğreticiymiş.Bence değil.Bence çocuk kendi kendine keşfederek öğrenmeli.Peppeymiş , hıhh!

  *Kitaplara hala çok değer veriyorsun.Aferim sana hiçbirini de yırtmadın üstelik.Demek belirli bir yaşta başlayınca,çocuk kitabını korumayı da biliyor.Kızgın anlarında sana hayvanlarla ilgili bir masal anlatıyorum,hemen sakinleşiyorsun.

  Şimdilik bu kadar aklımda olanlar.Gerekirse sonra yine eklerim...





2 yorum: