27 May 2012

Bora 18 Aylık

  Bebek Bora artık 18. ayında.Tam tamına 1.5 yaş.Artık;
  -Kızın! ne kadarlık hoca? dediklerinde gururla
  -Bir buçuk yaşında diyeceğim.
  Artık tanıyamıyorum Bora'yı.Hızla büyüyor, öğreniyor, eğleniyor.Ha evet Bora'yı saçlarından dolayı kız sanıyorlar buralarda :)

   *Kuş artık kendi düzenini kurdu hayatımızda.Birey oldu kısaca.Her düşünce ve duygusunu ifade edebiliyor ve artık kendini saydırıyor.

   *En büyük değişiklik gittikçe anneci oldun.Kendini sevdirecek diye bin takla atan Bora gitti , yerine yabancılayan güvenlik kaygısı taşıyan Bora geldi.Doğal bir süreç kabul ettim , hoşuma gitmese de sineye çektim , ne yapayım?

   * Mavi,mor ve gri bilip söylediğin renkler.Ama onun dışında sarı , kırmızı , yeşili sorunca gösteriyorsun.Bunun için sana yeni oyuncak aldık.Çok sevdin ve bizde tavsiye ediyoruz.
   *Merdivenleri kendin çıkabiliyorsun ama asıl kötü olan inebileceğini de düşünüyorsun.Kendini sakınan Bora'da bir cesaret söz konusu bu ay.
 
   *Hala çok dikkatli ve özenlisin.Yerdeki oyuncaklar basmadan dikkatlice yürüyen, kendini sürekli garantiye alan , herşeyi önce parmak uucuyla yoklayıp sonra eline alma cesareti gösteren bir çocuk işte.Hatta geçen yerde biriken yağmur suyunu bile parmak ucunla elledin, çok güldüm.

  *Parmak demişken tüm parmaklarının isimlerini de biliyorsun artık.Baş parmak , serçe parmak , işaret parmağı...hepsini gösteriyorsun.

  *Müzik yine ilgi alanın.Bingo'yu söylüyorsun üstelik.Birde göbek üstü gitar çalma mevzusu varki sormayın.Senin yüzünde yan fülüt çalamaz oldum.Göz koydun sanırım ,tamda istediğim gibi.

   *İlkbaharla birlikte yeni meyvelerle tanıştın ama muz ve elma yine favorin.'Anne mu'diye muzları löp löp indiriyorsun mideye.



  *Zeka küpüm 1-2-3 diye sayıyorsun. 0-1-5 i gösteriyorsun.Yakında dört işleme geçeceğiz gibi.

  *Alfabede ise O - A tamam.Söylüyorsun nerde görsen.Baban GAP thsirt almış.Bakıp bakıp A'yı gösteriyorsun.E ve S yi ise sorunca gösteriyorsun işte.

  *Şekillerin hepsi tamamdır artık.Hepsini sorunca gösterebiliyorsun.

  *Aşağı ,yukarı ,ön ,arka ,büyük ,küçük gibi kavramları biliyorsun.

  *Hayvanlara ilgi ve alaka aynen devam.Bunun için seni çok eğlendiren yeni kitaplar aldık.Etiketleri yapıştırıp çıkartıyorsun , öğreniyorsun ve boyama yapıyorsun.Çok eğlenceli.


  *Kitap kurdu olmaya devam ediyorsun.Kitap yetişmiyor artık sana.Bu ay resim yapma ve boyama işinde daha olgunlaştın.Kitapları geçecek gibi bu sanat işi.Anlamadığım hala iki elini de kullanıyorsun.Merakla bekliyorum sanki solak gibisin ama...



  *Saklambaç bitti , gol bitti ,bu ayki favorin yatarak parmak ucunda araba sürmece ve meşhur legolar.
 
  *Yemek ve uyku düzenin aynı.Sadece sabah 6 gibi uyanıyorsun , su içiyorsun sonrada yatağında değil bizim yanımızda uyumak istiyorsun.Önceleri çekiniyordum ama alıyorum şimdi seni yanımıza.Oh kokunla mışıl mışıl uyuyoruz.Çok özlüyorsun bizi ona bağlıyorum.

  *Dişlerde pek bir gelişme yok.Bu konuda baya ağır ilerliyoruz. 4 tane üst ön , 2 tane alt ön ve sol altlı üstlü iki tane de azı dişin var.

  *Bu aralar çenen düştü doğrusu.Ara sıra Bora çenen düşmüş diyorum , yere bakıyorsun.Geçenlerde ablan saymış 60'a yakın kelime söylüyorsun.Bence daha fazla.Bu konuda içim rahat.Umarım konuşma problemi yaşamayacağız.

  *Yoğurt konusunda mucizeler yaşıyoruz.Artık ayran bile içiyorsun.

  *Yaşıtların ve çocuklar çok önemli oldu senin için.Sosyalleşmek bu olsa gerek.Unutmadan Fatma'nın etkilerinden dolayı korkardın eskiden ya , şimdi Fatma'ya karşı savunabiliyorsun kendini.
   Bu ayın sorunu özgüvendi.Sanki sana çok kural koyduk çok sıktık.Kendini ifade edemez,savunamaz oldun.Bu yüzden pek sıkmamaya karar verdik.Merakına ve çocukluğuna haksızlık ettiğimiz için özür dileriz Bora.


  *Kakayı işine gelince söylüyorsun.Ama çiş için erken sanırım.Biz tuvalete girince merakla geliyorsun.Tuvaletin ne işe yaradığını anladın ama geçen seni de çişe tutayım dedin kaçtın.Lazımlık pek hoş gelmiyor bana açıkcası.Anladımki tuvalet eğitimine hazır değilsin henüz.


  *Sana balık almıştı baban.İki tane üstelik.Malesef ilki seni doktora götürdüğümüzde , ikincisi ise dayınlara emanet ettiğimiz yine senin hastalık döneminde öldüler.Artık eve hayvan almamaya karar verdim,çünkü üzüldüm...



  *Anneler günüydü bu ay içersinde.Baban Ankara'daydı tabi eğitim aşkıyla.Ama sinmemiş içine akşam süpriz yaptı geldi.Elinde çiçek , mum ,pasta ve sana bana aldığı daha birçok hediyeyle.Okul bitmiş , kapanışı süper yapmış doğrusu.




   *Düşmeyi öğrendin nihayet.Çok korkardın , daha düşmeden alarm verirdin bana kurtar diye.Dışarda düştüğünde ise yerden tutup kalkamazdın.Artık aldırış etmiyorsun.Ama acıyan yerin öpmeden geçmiyor.Hemen gösterip öptürüyorsun.Bende doyamıyorum öpmeye.

  *Banyo yapmak keyif olmaktan çıkıyor sanırım.Özellikle başını yıkarken biraz huysuzlanıyorsun artık.Su senin için eğlenceli bir oyun ama.

  Büyüdün işte kuşum.Daha ne anlatayımki.Gerçekten seni yazarken zorlanıyorum.İyiki varsın oğlum.Allah'ım başta seni sonrada tüm yavruları korusun.





 

4 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. maşallah boramıza çok tatlı allah daha daha iyi günlerini görmenizi nasip eder inş.

    YanıtlaSil
  3. maşallah semosum yaa,gelecegın bilim adamı geliyor galiba...:))

    YanıtlaSil