5 May 2012

Bora'dan Babasına Mektup

  Canım Babam ;

  Geçenlerde seni anneme sitem ederken duydum.Bloğunda senden hiç bahstememiş.Baktımki annem işten güçten fırsat bulamıyor,ben anlatayım dedim seni bu sefer...




  Tanışalı çok uzun zaman olmadı aslında.İtiraf ediyorum beni en iyi tanıyanlardan birisin.Yine bir ilkbahar mevsimiydi,annem hissediyorum Bora geliyor dediğinde inanmamıştın ama ben sımsıkı tutunmuştum anneme.Annem hep uyurdu , sen hep kızardın.Oysa ona uyku veren bendim babam.Emin olduktan sonra önceleri anlamadım her zaman doktora gidiyordunuz.Sen kardeşime olanlar bana olmasın diye ,o sarsıntılı yollarda çok dikkatli sürerdin arabayı.Diğer arabalar kızardı sana ama biliyorum sen hep beni düşünürdün.Sonra doktor sırtımı kaşırken siz televizyon izlerdiniz annemle.Sonradan öğrendim televizyondaki benmişim meğer.Annem hep pür dikkat doktoru dinlerdi,sen beni görmenin tadını çıkarırdın.Annem sana sitem ederdi ' Sen doya doya gördün,ben birşey anlamadım' diye.

  Ben büyüdüm tabi.Annemle her ayıma bir benzetme yapardınız.Bezelye-nohut-çilek-portakal...Size ben burdayım diye tepki verdiğim zamanlarda kulağını hep yanıma getirirdin.Bende inadına kımıldamazdım,korkardım çünkü.Annemin sesi gibi değildi sesin.Sonraları alıştım tabi,üzülme canım babam.





  Sizinle tanışmak için acele ettim kabul ediyorum.Sen pazar günü gitmiştin , ben salı günü gelmek istedim.Annem Emre amcamla dışarı çıkacaktı ki işaret verdim önce.Gece hastaneye gitti annem sonra.Doktoru sana haber vermesini söyledi.Çünkü annem doğumumda onun yanında olmanı çok istiyordu.İstediği oldu da şükür.Sen doğumumda annemin yanı başında elinde fotoğraf makinen şipşak yapıyordun.Beni annemle beraber ilk sen gördün.Hemen benim fotoğraflarımı çektin.

  Bir ara doktor teyzeler size benim hakkımda birşeyler söyledi.Sen bayıldın o ara , annemde yine konuşup duruyordu.Sen anlamıştın ama annem yorgundu babam.Anlamadı bendeki kusuru...





  Derken sen annemle beni bırakıp para kazanmaya gittin.Annem hep söyler benim geldiğim günler üzücü geçmiş onun için.Benden öte senin yokluğun , yalnız mücadele etmesi yormuş onu.Kabullendikten sonra kusurumu daha tutunmuşsunuz birbirinize.Benim için yeniden biz olmuşsunuz.Ben hissettim bütün bunları biliyor musun baba?Annem her üzüldüğünde üzüldüm , her sevindiğinde ben de sevindim.


  Bu arada ben sürekli doktorlara gidiyorum annemle ve bazen seninle.Hatta birgün gidip hastanede kaldık.Ama annem ve sen tedirginsiniz.Meğer benim kusurumun sona ereceği günmüş.Gece acıkıyorum ama bana mama vermiyorsunuz.Annem ağlıyor yine , sense bana bakıyorsun.Uyanıyorum yine yanımda tanımadığım abiler.İnceliyorum tabi onları.Bu davranışımın iki gün boyunca ısırılmama sebep oluyor.Beni hastanenin maskotu ilan etmişler.Ama baba hemşire ablalar çok güzeldi inanki!

  Zamanla iyileşiyorum.Annemle bana çok iyi bakıyorsunuz.Evimize geliyoruz sonra.Siz anne baba olduğunuzu , ben yemek yediğimi yeni anlıyorum baba.Hayat şimdi başlıyor işte...

  Dedim ya canım babam.Tanışalı çok kısa zaman oldu.Ama ben seni çok iyi tanırım.Taaa anneme tutunduğum zamanlarda onun yüreğinde gördüm , duydum seni.O öyle seviyordu ki kıskandım bile.Nasıl olurda bir insan birini bu kadar düşünür , anlamıyordum başlarda.Herşeyde hep senin mutluluğnu düşünürdü annem.Hep derdi gözünün içine bakıyorum diye.Şimdi bana yaptıkları gibi sanırım.

  Canım Babam ;

  Annemle çok zor günleriniz olmuş.Annem sırf seninle olabilmek için çok uzak ve soğuk köylerde,dağ başlarında,susuz,yolsuz,arkadaşsız,yokluk içinde çalışmış.Sırf seninle ömrünü paylaşabilmek için.Ama şikayet etmemiş hiç.Hemen uyum sağlamış,seni üzmemek için.Annem seni çok sevmiş baba.Gençliğinde yoktan anlamazken,yokluğu yaşayacak kadar çok sevmiş.Ama bunlara rağmen sen bazen mutsuzluğu yaşarmışsın.Başka sıkıntıların varmış üzerinden atamadığın.Annem yeter artık dese de senin ömrünün yarısıymış.Bırakamazmışsın.Sonraları annemde alışmış.Annemde büyümüş baba.Siz büyümüşsünüz.




   Canım babam;

  Sen farklısın bilirim diğer babalardan.Sen hep bizi düşünürsün.Bize alırsın , bize yaparsın.Annemle aynısınız işte.İkinizde birbirinize ve bana çok düşkünsünüz.Bazen üzülüyorum sizi hiç yalnız bırakamıyorum , benim yüzümden hiç dinlenemiyorsunuz diye ama ne yapalım ben böyleyim işte :)
Ben geldiğimden beri anneme hep yardımcı oldun.Meğer önceden de böyleymişsin.Babam bana öyle emeğin geçti ki.Altımı değiştirdin , mama yedirdin , oyun oynattın , eğlendirdin , gezdirdin.Hani annem diyor ya bezen 'kelimelere sığmaz 'diye.Sen sığmıyorsun babam kelimelere.Daha doğrusu şükrediyorum şimdi sizin gibi ailem olduğu için.

  Canım babam ;

  Bilirim gönlünden geçenleri , bizim için neler istediğini.Biliyormusun annem bugün çok üzgün.Çünkü bugün senin doğum günün.Yoo yoo!Doğduğun için değil babam,sana layık birşeyler yapamadığı için.Sen ona hep hediyeler alıp , resimler yapıp , süprizler hazırlıyormuşsun.Ama o yapamamış baba.Yaşadığımız yerde sorunlar varmış.Annem becerememiş işte.Bende onun için yazdım bu mektubu.Sakın seni önemsemediiğimizi düşünme babam.Bunun için annem seni hep gittiğimiz denizli yere götürdü.Yemek yedik , gezdik ,eğlendik eve geldik.Amaç ne kadar doğumgünü de olsa , akşama kadar beni düşündünüz.Benim için alışveriş yaptınız.





  Canım babam ;

  İyiki doğdun , iyiki benim babam oldun.Seni öyle seviyorumki.İlk anne dedim ama sonra baktım baba diyip duruyorum.Sende benim hep gönlümde , dilimdesin.Babalara 'BABA' diyince anlamaya başlarlarmış sorumluluğu.Oysa sen zaten sırtlamıştın sırtına tüm sorumlulukları.İşte böyle canım babam.Yeni tanıştık ama inşallah daha çok yolumuz var.Bu yolda seni üzmemek , sizle layık olmak gayemdir.Yeni yaşında 'BİZ'dolu,sağlıkla olsun babam.Allah seni başımızdan eksik etmesin.Seni çok seviyorum.






Not : Annem yeni yaşında sigarayı bırakmanı istiyor.Birde bana kardeş istiyor baba:)

13 yorum:

  1. nice beraber güzel yıllar görmeniz dileği ile.. çok güzel bir yazı olmuş anlamı çok büyük..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim.Okuyup benimle paylaştığınız için ben teşekkür ederim.

      Sil
  2. MERAK ETME SEMİHACIM ÇOK GÜZEL BİR HEDİYE VERDİN SEN ZATEN EMRAH'A RABBİM SİZİ HİÇ AYIRMASIN HEP MUTLU MESUT OLUN İNŞALLAH. ZOR GÜNLER GEÇİRDİNİZ AMA ŞÜKÜR HEPSİ GEÇTİ. BORAKUŞUN MEKTUBU DA DUYGU YÜKLÜ BU ARADA:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Nevin'im.Öpüyorum İmge'yi.

      Sil
  3. Ne kadar güzel yazmışsın sevgili Bora Kuşu, güzel çocuk...Annen-baban-sen hep mutlu olun, sağlıklı olun.Allah nazarlardan korusun sizi. Nice güzel mutlu yıllarınız olsun.

    YanıtlaSil
  4. SEMİHA TEYZE ANNEM BORA'NIN YAZDIKLARI KARŞISINDA GÖZYAŞLARINI TUTAMADI...SEN ANNEMİN HİSLERİNİ- ÜŞENİP YAZAMADIKLARININ (ÇÜNKÜ BENİM ABİM VAR VE ANNEMİ ÇOK YORUYORUZ)TERCÜMANIYMIŞSIN...EMRAH AMCAMIN DOĞUM GÜNÜ KUTLU OLSUN-SİGARA İÇMESİN-VE SİZ- BORA'YLA BANA BİR ARKADAŞ YAPINNNN...SİZİ SEVİYORUZ VE ANKARAYA BEKLİYORUZ...BESTE

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bestecik ben bir geleyim Ankara'ya annenin tüm sıkıntıları geçecek.O beni yanında istiyor artık ondan :))

      Sil
  5. gecenin bu saatinde beni ağlattın inan çok güzel bir yazı olmuş çok içten çok samimi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim,samimi yorumunuz için:)

      Sil
  6. ayy çok güzel olmuş bu yazı.. babanız çok şanslı..alla sizi bir ömür mutlu etsin inşallah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu arada blogger annelerden geldim.. sizi de beklerim..

      Sil
  7. daha başka nasıl anlatılabilirdi ki... içi sevgi dolu bir yazı olmuş, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil